Die dieren toch…

Ik zou jullie vandaag kunnen laten delen in mijn meest recente diepzinnige zieleroerselen, maar ga dat nu eens niet doen! Jullie blijven deze keer gespaard 😉 Maar in ruil krijgen jullie dit pareltje van wetenschappelijkheid…
 
Prijs voor onderzoek homoseksuele necrofiele eend.
Bron: www.dierenvrienden.be
Conservator C.W. Moeliker van het Natuurmuseum in Rotterdam ontvangt donderdag de Ig-Nobelprijs voor het meest nutteloze onderzoek. Hij publiceerde namelijk in 2001 een artikel onder de welluidende titel “Het eerste geval van homoseksuele necrofilie bij de wilde eend“.

Een uiterst opmerkelijk ooggetuigenverslag, dat volgens Moeliker grappig is “maar de mens ook aan het denken zet over de diversiteit in de natuur“. Moeliker schrok enige jaren geleden op toen een wilde eend tegen de glazen gevel van het Natuurmuseum vloog.

Het dier viel vervolgens twee meter verderop dood neer, waarna de conservator ooggetuige was van een vreemd tafereel. De woerd bleek namelijk te zijn achtervolgd door een soortgenoot, eveneens een mannetje, die het dode dier vervolgens vijf kwartier achter elkaar verkrachtte.

Sectie op het eendenkadaver wees uit dat het daadwerkelijk om twee mannetjes ging. Het dode dier is opgenomen in de collectie van het museum.

 

2 gedachten over “Die dieren toch…

 1. tjah…de diversiteitaan fauna die ik ken is ook schattig…
  ok, ok, ik geef toe dit slaat nergens op…heb niet zoveel inspiratie wnat zoals ik je gemaild heb ben ik groggy…dwz dat ik dringedn nood heb aan iemand die mij uit de nood komt helpen..welke nood dat ook moge zijn…(naar vruchtensapjes en nicotine en …)
  soit! my dear buddy have fun!!!!!
  Ik hou van eendjes! mijn protugal-ende-foto al gezien? mss zet ik ‘m op mijn blog…
  cms

  Like

 2. Bedankt om eens te komen kijken op mijn blogje. Ik ben nog volop bezig al andere blogjes te bezoeken. Dus doe ik dit maar meteen bij de jouwe. Ziet er nog tof uit om te lezen. ik zal nog maar eens moeten komen piepen. 😉

  Groetjes.

  Like

Reacties zijn gesloten.